Wereldwijde daling winkelhuren

De huurprijzen van winkelbestemmingen blijven wereldwijd kelderen. Door de eurocrisis daalt echter het consumentenvertrouwen, waardoor retailers voorzichtig zijn met uitbreiden. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

In het derde kwartaal van 2011 daalden de huurprijzen wereldwijd met 0,6 procent. In Amerika daalden de winkelhuren met twee procent en in Azië, Europa, het Midden Oosten en Afrika lagen de huurprijzen op hetzelfde niveau als het tweede kwartaal van 2011.

Fifth Avenue in New York blijft met een jaarlijkse huurprijs van 15.244 euro per vierkante meter de duurste winkelbestemming ter wereld. Hong Kong staat op nummer twee met een huurprijs van 13.601 euro per vierkante meter per jaar. Ter vergelijking, in de Kalverstraat in Amsterdam betaalt men jaarlijks een tophuurprijs van 2.800,euro per vierkante meter. Sydney staat op nummer drie, en Londen mag zich met een vierde plek de duurste winkelstad van Europa noemen.