Verkoopproces Wehkamp van start

Het moederbedrijf van online warenhuis Wehkamp.nl, RFS Holland Holding, wordt komend jaar verkocht via een veiling. Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag.

RFS stuurde potentiële kopers al een informatiememorandum, meldt een woordvoerder in Het Financieele Dagblad. Kopers kunnen met deze informatie een indicatief bod doen. Hierna zal RFS met de bieders in gesprek gaan en meer inzicht in de boeken geven.

De verkoop is verrassend. Enkele maanden terug werd door bronnen rondom het verkoopproces nog gesteld dat een verkoop voorlopig op de lange baan zou worden geschoven vanwege het huidige economische klimaat. Zakenbank Credit Suisse bekeek voor de zomer nog ‘de strategische opties’, omdat er meerdere geïnteresseerde partijen zouden zijn. Onder meer webwarenhuis bol.com en de Amerikaanse branchegenoot Amazon.com werden genoemd als potentiële kopers