Euretco en Intres fuseren

De directies en Raden van Commissarissen van retailserviceorganisaties Euretco (SPORT 2000, Runnersworld, Decorette, Vivante, Topform, Lampenier en Duimeland) en Intres (Intersport, Coach, Livera, Libris/Blz. en Morgana) hebben overeenstemming bereikt over de beoogde fusie, die vorig jaar werd aangekondigd. De fusieplannen zijn voorgelegd aan de NMa en de ondernemingsraden van Euretco en Intres. Op 5 maart stemt de Algemene Ledenvergadering van de Coöperatie Intres over de beoogde fusie.

Bij doorgang van de beoogde fusie ontstaat een nieuwe retailserviceorganisatie met ruim 2.400 aangesloten zelfstandige ondernemers die samen bijna 3.500 winkels exploiteren in de branches mode, wonen, media en sport. Samen vertegenwoordigen zij een totale consumentenomzet van circa € 3 miljard. De gefuseerde organisatie zal verder gaan onder de naam Euretco. De huidige directievoorzitters van Euretco en Intres – Harry Bruijniks en Peter Dirks – maken deel uit van de nieuwe directie, waarvan Bruijniks voorzitter wordt. De activiteiten zullen worden samengebracht in Hoevelaken in het huidige hoofdkantoor van Intres, met als gevolg dat de Euretco-locaties in Breda en Houten op termijn worden gesloten.

Met de beoogde fusie anticiperen Euretco en Intres op de ontwikkelingen binnen de markt waarin beide organisaties opereren.