Regionale retailers lopen omzet mis door Apple Store

De eerste Apple Store in de Benelux, die afgelopen zaterdag opende in Amsterdam, gaat retailers uit de regio Noord-Holland omzet kosten. Drie grote ‘Apple premium resellers’ (APR’s) verwachten in de eerste maanden na de opening van de flagshipstore van Apple minder te verkopen. Dit meldt het Financieele Dagblad.

“In de eerste maanden zullen we wat minder computers verkopen”, zegt directeur Wouter Schortinghuis van iCentre. iCentre is met 25 verkooppunten, waarvan twee in de nabije omgeving van de Amsterdamse flagshipstore, de grootste reseller van Nederland. Toch verwacht hij dat Apple Stores en wederverkooppunten goed naast elkaar kunnen bestaan: “De stores zullen bijvoorbeeld niet in kleinere steden gaan zitten.”

Over de lange termijn zijn de Apple-resellers positief. “Er komt een mooie winkel bij die de vraag naar Apple-producten zal doen stijgen”, aldus Yvin Hei, marketingmanager van APR iAm Store. “Als we het goed aanpakken, kunnen wij daar een graantje van meepikken.”