Onzekerheid Selexyz houdt aan

De boekhandels van Selexyz zijn vandaag geopend zonder te weten of er geld is gevonden om de salarissen te betalen. Bewindvoerder Jan Dingemans is sinds vrijdag in gesprek met financiers en aandeelhouders over een doorstart, maar de uitkomst was gisteren nog niet bekend.

De schuld van Selexyz bedraagt nu zo’n achttien miljoen euro. Vooralsnog betreft de uitstel van betaling alleen de houdstermaatschappij van Selexyz. Door het faillissement tot de holding te beperken, hoopt Dingemans de winkels zelf relatief schuldenvrij te laten doorstarten. “We hopen op een partij die alle winkels in één keer overneemt. Pas als dat niet lukt, gaan we kijken of we ze separaat verder kunnen laten gaan”, aldus Dingemans. De schuldeisers zouden een deel van de opbrengst van de winkelverkoop krijgen.