Wehkamp voorlopig uit etalage

Het moederbedrijf van internetwarenhuis Wehkamp.nl, RFS Holland Holding, wordt voorlopig niet verkocht. “RFS heeft na een uitvoerige externe oriëntatie besloten haar groeiscenario op eigen kracht verder in te vullen”, is in een persbericht te lezen.

Eind vorig jaar wilde RFS zijn dochterbedrijf nog via een veiling verkopen. Wehkamp.nl zou vijfhonderd miljoen euro op moeten brengen. Enige tijd zong rond dat Ahold het webwarenhuis over wilde nemen, maar het supermarktconcern koos vorige maand voor bol.com.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat verkoop niet de gewenste versnelling aan de groei geeft”, meldt Paul Nijhof, ceo van Wehkamp. “Bovendien hebben we nu de flexibiliteit en wendbaarheid die nodig is, nu de ontwikkelingen zo snel gaan. En we hebben een heel gezonde kaspositie om onze groei op eigen kracht te faciliteren”, aldus Nijhof. Wehkamp wil nu verder groeien door allianties en overnames.