Supermarktketen Plus verhoogt winst flink

Supermarktketen Plus heeft afgelopen jaar de nettowinst weten te verdrievoudigen tot 11,3 miljoen euro. De autonome omzet, zonder nieuwe of gesloten winkels, steeg met 3,1 procent. Dat maakte moederbedrijf Sperwer Groep woensdag bekend.

De autonome omzetgroei kwam vooral door de ombouw van 25 winkels naar een vernieuwde formule. Die leverden meer op. De consumentenomzet steeg iets minder hard met 2,9 procent naar 1,96 miljard euro. Reden hiervoor was dat Plus tien minder rendabele vestigingen sloot. Wel werden er twee nieuwe supermarkten onder de Plus-vlag geopend. Eind 2011 had Plus 259 winkels.

Sperwer Groep is een coöperatie, waarin alle franchisenemers een aandeel hebben. Zij delen daarom mee in de winst. Naast een vaste bonusuitkering van 25 miljoen euro wordt er 3,3 miljoen extra uitgekeerd.