ALDI boekt onverwacht groot succes met smartphones

De introductie van een eigen merk smartphones onder de merknaam Wolfgang, is voor supermarktketen ALDI een onverwacht succes geworden. Binnen 24 uur was het eerste simlockvrije toestel, een messenger phone met qwerty toetsenbord en dual sim slot, in alle filialen uitverkocht. Reden voor ALDI om de introductie van het eerder aangekondigde ‘topmodel’, een 4.3″ touchscreen Android toestel, naar voren te halen.

Al vanaf komende zaterdag is deze Wolfgang AT-AS43D bij de ALDI filialen verkrijgbaar.
Net als de inmiddels uitverkochte messenger phone, is ook dit toestel voorzien van een dual sim mogelijkheid. Met twee simkaarten kun je bijvoorbeeld een voordelig bellen bundel nemen bij de ene provider en een voordelig internet bundel bij de andere. Of je kunt je zakelijke en privénummer in één apparaat combineren. In het toestel zijn de simkaarten simultaan te gebruiken.
ALDI wil officieel nog geen mededelingen doen over de consumentenverkoopprijs, maar naar verwachting zal het toestel minder dan 180 euro gaan kosten, wat een opmerkelijk verschil zou betekenen met vergelijkbare toestellen.