Ahold en Coop slepen C1000’s binnen

Ahold neemt 82 C1000-winkels over van supermarktketen Jumbo. Met de aankoop, die 290 miljoen euro kost, zal Albert Heijn nog eens tien procent groeien. Coop koopt 54 C1000-vestigingen voor een niet nader gespecificeerde prijs. De ruim 250 overige C1000-winkels worden binnen drie jaar omgebouwd naar Jumbo-filialen. De verkoop werd donderdagavond afgerond.

“Er was veel belangstelling”, vertelt financieel directeur Ton van Veen van Jumbo. “De keuze viel op Albert Heijn en Coop door de combinatie van de geboden prijs, de toekomstperspectieven van de ondernemers en gemaakte afspraken over werkgelegenheid”, zegt Van Veen. Dat Ahold en Coop aan het langste eind trekken is even slikken voor Sligro, dat al openlijk had aangegeven interesse te hebben in de winkels.