Statiegeld pas in 2015 afgeschaft

Het statiegeld op grote, plastic flessen wordt niet zomaar afgeschaft. Dat heeft de Tweede Kamer besloten, zo schrijft Distrifood online. Eerst moet worden gecontroleerd of alle afspraken die staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) met de verpakkingsindustrie heeft gemaakt, worden nageleefd en of het de industrie lukt om voldoende kunststof in te zamelen en te recyclen.

“Met een ijkmoment houden we de druk op de ketel bij alle partijen. Niemand mag achterover gaan leunen, meer recycling en inzameling is een verantwoordelijkheid voor alle betrokkenen”, aldus CDA-Kamerlid Marieke van der Werf, die brede steun kreeg van de Kamer voor haar voorstel over deze kwestie. Van der Werf wil dat er in 2014 wordt nagegaan of alle afspraken worden nageleefd. Pas als dat zo is, mag op zijn vroegst in 2015 het statiegeld worden afgeschaft.