Jumbo aantrekkelijk door innovatiedrang

Jumbo staat er goed op bij Nederlandse werknemers, zakenpartners en investeerders. Het supermarktbedrijf heeft een grote aantrekkingskracht omdat het innovatief is en risico’s durft te nemen, ook in tijden van crisis. Dat concludeert het jaarlijkse Incompany 500-onderzoek.

Het onderzoek meet de aantrekkingskracht en reputatie van organisaties. De bedrijven Jumbo, Apple, Google, IBM, Ziggo, UPC en Siemens wisten hun aanlokkelijkheid voor werknemers, klanten, leveranciers en investeerders de afgelopen twee jaar te verdubbelen.

Traditionele multinationals, die sinds de wereldwijde economische crisis vooral gefocust zijn op kostenreductie en reorganisaties verliezen structureel aan terrein. Overheden en klassieke concerns als KPN, Phillips en TNT kunnen de stakeholders steeds minder bekoren. Zij worden links en recht ingehaald door jonge bedrijven die de concurrentie aanvallen met vernieuwingsdrang.