Einde aan stijging winkelleegstand

De winkelleegstand is het afgelopen half jaar gestabiliseerd. Dat meldt vastgoedbureau Locatus. Uit cijfers van het vastgoedonderzoeksbureau blijkt dat het winkelleegstandspercentage momenteel 6,3 procent is van het aantal verkooppunten, exact evenveel als in het begin van dit jaar.

Dit stabiliserende leegstandscijfer bewijst volgens Locatus ‘eens te meer dat de winkelmarkt veel dynamischer is dan velen ons doen geloven’. “Sommige branches hebben het inderdaad moeilijk, met sluitingen tot gevolg”, geeft Gertjan Slob, directeur onderzoek Locatus, toe. Maar hij ziet in de modebranche echter positieve ontwikkelingen. “Uit een onderzoek dat we hebben gedaan met de TU Delft blijkt dat moderetailers onverminderd op fysieke winkels inzetten, naast een uitbreiding van de webshop. Deze ontwikkeling wordt onderschreven door de geconstateerde stabiliserende leegstand.”