Buitenlandse krantenverspreiding stopt in Noorden

Winkels in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel stoppen met de distributie van papieren buitenlandse kranten. Dat meldt de NOS. Distributiebedrijf Van Gelderen zegt dat de verkoop sterk is gedaald door de digitalisering.

In zestig verkooppunten zullen kranten als The Times, Frankfurter Allgemeine, Le Monde en El País niet meer te koop zijn. Op zaterdag 20 oktober zijn de papieren kranten in de Noord-Nederlandse boekwinkels voor het laatst verkrijgbaar. Friesland gaat wel door met de verkoop in de zomermaanden.

Van Gelderen verzorgt de dagelijkse import en distributie van vrijwel alle buitenlandse dagbladen en opinietijdschriften die er in Nederland te koop worden aangeboden. Het assortiment bestaat uit ruim 200 voornamelijk buitenlandse dag-, week- en zondagsbladen uit ruim 20 verschillende landen. Vrijwel alle uitgaven worden op de dag van verschijning ‘s morgens vroeg bij ruim 750 verkooppunten aangeleverd.