Omzet webshops naar tien miljard

De omzet van internetwinkels kan dit jaar oplopen naar tien miljard euro. Dat verwacht directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van 1700 webwinkels. “Zeker nu de decembermaand nog volgt en Nederlanders ook steeds meer online bestellen vanaf hun smartphone en tablet.”

De groei van webwinkels blijft toenemen, ondanks de crisis. De omzet steeg het afgelopen halfjaar tot 4,61 miljard euro, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal 8,5 miljoen Nederlanders bestelden 42 miljoen producten op het web, vijftien procent meer producten dan een jaar eerder. 300.000 consumenten deden dit voor het eerst.

Thuiswinkel.org vindt de groei logisch. “De crisis helpt ons wellicht. Mensen vergelijken nu veel gerichter. En waar kan dat beter dan online?”