Selexyz/DeSlegte wil in 2015 zes miljoen winst

De bedrijfswinst van Selexyz/ De Slegte moet over drie jaar zes miljoen euro zijn. Dat zegt Paul Dumas, eigenaar van grootaandeelhouder ProCures. Hij opende vorige week de eerste vier gecombineerde winkels van de beide boekenketens waar hij zich inkocht. Vorig jaar leden de twee ketens samen nog een verlies van zes miljoen euro.

Dumas verwacht dit jaar al een positief bedrijfsresultaat op een omzet van 91 miljoen euro. Over drie jaar moet die omzet verhoogd zijn naar 110 miljoen euro. Hoewel de marktprognoses voor offline boekenverkoop somber zijn, heeft hij goede hoop dat dit gaat lukken. “Voorlopig liggen we redelijk op koers”, zegt hij in Het Financiële Dagblad.

ProCures voegt beide ketens samen om forse kostenbesparing door te kunnen voeren. Het aantal winkels gaat terug van 44 naar 31 en het personeelsbestand krimpt gefaseerd met bijna 150 werknemers. Een vernieuwde winkelformule en een betere dienstverlening moeten tot betere resultaten leiden.