Helft supermarktwerknemers wil niet werken op zondag

Afgelopen weken hebben de SP en FNV Bondgenoten in de stad Groningen onderzoek gedaan onder supermarktwerknemers. De reden voor dit onderzoek is de mogelijke uitbreiding van het aantal koopzondagen. Uit de resultaten van het onderzoek komt naar voren dat het uitbreiden het aantal koopzondagen niet populair is supermarktwerknemers.

Door middel van het afnemen van enquêtes hebben de SP en FNV Bondgenoten naar de mening van supermarktwerknemers gevraagd. Ongeveer de helft van de werknemers wil niet op zondag werken. En wanneer de zondagtoeslag verdwijnt, wat de branchevereniging detailhandel graag wil, blijkt dat in totaal 73 procent van de ondervraagden niet op zondag wil werken. Voornaamste reden waarom men niet op zondag wil werken, is dat men vindt dat er ook één rustdag in de week moet zijn waarbij men tijd wil hebben voor het gezin, familie en vrienden.

Afgelopen week werd duidelijk dat een aantal supermarkten in de stad graag elke zondag geopend willen zijn. Maar volgens de SP en FNV Bondgenoten is dit niet het enige belang waarnaar geluisterd moet worden. Zij vinden dat de belangen van supermarktwerknemers zwaar mee moeten wegen. Daarnaast moeten ook de belangen van kleine middenstanders meegewogen worden.