Formido gaat online

Bouwmarkt Formido verkoopt voortaan ook via zijn eigen webshop. De keten maakte de stap naar online verkoop en biedt nu zo’n drieduizend producten aan op zijn webshop. Het dochterbedrijf van Maxeda is naar eigen zeggen ‘de eerste grote bouwmarktketen die de stap naar online verkoop maakt’. Zusterketen Praxis is ook al enige tijd actief op shop.praxis.nl, maar verkoopt daar slechts een deel van zijn assortiment.

Formido wil het online assortiment in de toekomst geleidelijk uitbreiden. Consumenten kunnen er voor kiezen om hun producten thuis te laten bezorgen, of bij één van de 79 filialen van Formido af te halen. De online bestellingen worden in de meeste gevallen door de lokale ondernemers bezorgd. “Klanten krijgen dus geen pakketdienst aan de deur, maar het vertrouwde gezicht van de lokale Formido Bouwmarkt”, zegt Lisanne Redczus van Formido. “Dit is weer een extra moment om de relatie met de klant te versterken.”