Beste weekomzet ooit voor Primera

Winkelketen Primera heeft de hoogste weekomzet ooit behaald in de week voor Kerst, door eveneens recordaantal klanten. De opbrengst van de gemakswinkel doorbrak die week de grens van 25 miljoen euro.

Klanten van Primera kochten vooral veel cadeaukaarten. Andere categorieën die een positief effect hadden op de omzetgroei waren wenskaarten, tijdschriften, boeken, agenda’s en kalenders. Die aankopen werden vaker dan ooit tot het laatste moment uitgesteld, meent de winkel in cadeaukaarten, boeken, tijdschriften, wenskaarten, kansspelen en tabak.

Primera, dat in Nederland ruim 450 winkels telt, verwacht dit jaar ook cumulatief positief af te sluiten. “De consument weet de Primera-winkels steeds beter te vinden op de cadeaumomenten”, merkt Gert van Doorn, commercieel directeur Primera. “Daarmee slagen wij uitstekend in onze gekozen strategie.”