Zestien procent meer faillissementen in 2012

Het aantal faillissementen in de Nederlandse retail is dit jaar gestegen met zestien procent ten opzichte van 2011. Dit jaar gingen 857 bedrijven op de fles, vorig jaar waren dat er 736. Dat blijkt uit cijfers van kredietdatabureau Dun & Bradstreet.

De grootste klappen vielen er onder winkeliers in de wonenbranche, met 38 procent meer faillissementen. Het aantal groeide van 84 in 2011 naar 116 dit jaar. Het percentage fashionretailers dat noodgedwongen moest stoppen steeg met 32 procent, van 103 naar 136 ondernemingen. In de doe-het-zelfsector gingen twintig procent meer retailers over de kop, van 61 naar 73 failliete bedrijven.

Dun & Bradstreet neemt in de retailcijfers ook de horeca mee. Het aantal eet- en drinkgelegenheden dat failliet ging kwam uit op 290. Een groei van zes procent.