Kleine groei moederbedrijf Saturn en Mediamarkt

De omzet van elektronicagigant Metro is vorig jaar met 1,2 procent gestegen. De omzet van het moederbedrijf van onder meer Saturn, Mediamarkt en Makro, steeg tot 66,7 miljard euro. Het bedrijf maakte de voorlopige cijfers woensdag bekend.

Metro is de grootste winkelketen in consumentenelektronica van Europa. Het bedrijf stelt dat de omzet van consumentenelektronica in West-Europa (exclusief Duitsland) wel sterk zijn gedaald, onder meer door btw-verhogingen. In totaal zette de elektronicadivisie 21 miljard euro om.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) komt waarschijnlijk uit op twee miljard euro, gelijk aan de verwachtingen van het bedrijf. Dat is iets lager dan de 2,1 miljard in 2011.

Metro probeerde ook een elektronicazaak op te zetten in China. Dat experiment verliep echter niet volgens verwachting en de vooruitzichten waren ook niet goed genoeg. Daarom is het experiment in december stopgezet.