Topretailers blijven groeien

De 250 grootste retailers ter wereld hebben in het fiscale jaar 2011 een omzetgroei van vijf procent gerealiseerd. Samen genereerden zij een opbrengst van meer dan vier biljoen Amerikaanse dollar. Dat meldt Deloitte op basis van het rapport Global Powers of Retailing 2013.

Hiermee zet de top 250 retailers, ondanks de moeizame economie, de groei van 2010 door. Opvallend is dat de helft van de vijftig snelst groeiende bedrijven uit opkomende markten komt. Deze markten vormden bijna de helft van de top vijftig snelst stijgende concerns in de periode 2006 tot 2011. Chinese en Russische retailers zijn goed vertegenwoordigd in deze lijst, net als retailers uit Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

“De groeimogelijkheden lagen dit jaar opnieuw in buitenlandse markten, en in het bijzonder de opkomende markten zoals Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië, waarmee de minder snel groeiende of zelfs stagnerende binnenlandse markten konden worden opgevangen”, constateert Robert Jan Koens, director en retail expert binnen Deloitte.