Spar breidt uit naar Midden-Oosten

Supermarktketen Spar verlegt zijn grenzen naar het Midden-Oosten. Dit jaar wil de winkelketen nog zijn eerste winkels openen, zei topman Gordon Campbell zei tegen persbureau Reuters.

Aan het eind van het jaar verwacht Spar acht winkels in Abu Dhabi, twee filialen in Qatar en één in Libanon te hebben geopend. Tot en met 2015 wil de keten uitbreiden naar 30 winkels in de regio. Ook wil het bedrijf winkels openen in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Saudi-Arabië.

Campbell verwacht, mede door de uitbreiding in het Midden Oosten, binnen drie jaar 7 miljard euro extra omzet te behalen. Spar heeft wereldwijd meer dan 12.000 winkels verspreid over 30 landen. Vorig jaar haalde de retailer een omzet van 43 miljard dollar. In Nederland heeft de Spar Holding, die in handen is van supermarktbedrijven Sperwer en Sligro, ongeveer 320 winkels.