Free Record Shop sluit stationswinkels

Free Record Shop gaat binnen een half jaar al zijn kiosken op treinstations van de NS sluiten. Dat bevestigt een woordvoerder van de muziek- en gameswinkel tegenover RetailNews.

Free Record Shop heeft het contract met de NS zelf opgezegd. “De NS kwam met een beleidsverandering over retail op stations waar we ons niet in kunnen vinden”, stelde Patrice Hijsterborg van Free Record Shop vrijdag eerder tegenover Entertainment Business. Door dit besluit gaan tien winkels dicht. “We zijn twintig jaar geleden begonnen met stationskiosken en waren daar altijd tevreden over”, zegt Hijsterborg. “Het is jammer dat dergelijke Free-winkels binnenkort verdwijnen.”

Ook NS-woordvoerder Stan Hoes meldt dat de muziekwinkel zelf de beslissing heeft genomen om uit de stations te vertrekken. “De opzegging komt van hun kant. Het zou niet meer binnen de formule passen. Het is niet zo dat NS het contract heeft beëindigd.”