Ook Kijkshop introduceert afhaalpunten

Kijkshop biedt haar klanten voortaan een click & collect-service. Zij kunnen hun online bestelde producten daardoor binnen een uur gratis ophalen in alle Kijkshop-winkels. De consument krijgt op Kijkshop.nl te zien welke producten waar op voorraad zijn.

Volgens Bram Bruijns, manager marketing & e-commerce, geeft Kijkshop met de introductie van de click & collect-mogelijkheid vorm aan zijn multichannelstrategie. “De integratie van on- en offline wordt op deze wijze binnen onze formule verder uitgebouwd, hetgeen steeds belangrijker wordt in het veranderende retaillandschap.” In dit kader maakte Kijkshop het eerder al mogelijk voor consumenten om niet-voorradige producten via bestelzuilen in de fysieke winkel te kunnen bestellen.

Click & collect wordt steeds meer omarmd door retailers. Zo bieden onder meer HEMA, V&D, de Bijenkorf, Blokker, Bever Zwerfsport en Praxis hun webklanten de mogelijkheid om producten gratis af te halen in een fysieke winkel.