Jaaromzet Zalando: 1,2 miljard euro

Vier jaar geleden bestond Zalando nog niet, nu sluit het zijn laatste boekjaar af met een omzet van 1,15 miljard euro. Er wordt nog negentig miljoen euro verlies gedraaid, maar in een aantal landen speelt het al quitte.

Zalando noteert in 2012 een verdubbeling van de omzet ten opzichte van het jaar ervoor. Het verkooptotaal ging van 510 miljoen euro (2011) naar 1,15 miljard euro (2012).

De jaarcijfers van investeringsbedrijf Kinnevik (PDF), dat de grootste aandeelhouder is met 35 procent, laten verder zien dat het e-commercebedrijf richting winstgevendheid werkt.

Kinnevik verklapt dat het verlies rond de negentig miljoen euro bedraagt. ‘In de beste landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, draait Zalando break-even terwijl het nog grote groei doormaakt. Tegelijkertijd investeert het bedrijf in nieuwe markten om zijn leidende positie in Europa te versterken. Hierdoor sloot Zalando het jaar af met een verbeterde winstmarge (ebit) van -8 procent van de omzet versus -12 procent in 2011.’

Het ziet er volgens de grootaandeelhouder niet naar uit dat Zalando nog een financieringsronde zal doorlopen. Het bedrijf is volgens de Zweden voldoende gekapitaliseerd om de geplande groei te realiseren.