Dailydeal: verkocht aan Google en weer teruggekocht

De oprichters van Dailydeal verkochten hun bedrijf in 2011 aan Google voor meer dan 100 miljoen en kopen het nu voor – vermoedelijk – een appel en een ei terug.

Google kocht Dailydeal op het moment dat de hype rondom bedrijven als Groupon op zijn hoogst was. Dailydeal zou voor kortingssite Googles Offers het vehikel naar Europa zijn zoals Citydeal vleugels gaf in Europa aan Groupon. Citydeal was een bedrijf van de Samwerbroers, die later vanuit Rocket Internet ook Zalando groot maakten.

Het plan om Google Offers in Duitsland en Europa groot te maken slaagde niet. Duitse media meldden in de afgelopen weken zelfs dat het bijna einde oefening was voor Dailydeal. Wat daarvan waar is en wat niet, is nog niet duidelijk. Wel wordt nu helder dat Dailydail doorgaat, al was het maar omdat de nieuwe eigenaren aardige financiële reserves hebben.

De broers die Dailydeal voor 114 miljoen dollar verkochten, bevestigen dat ze hun bedrijf van Google hebben teruggekocht. Wat ze ervoor betaalden, is niet bekend maar het staat vast dat ze niet 78 miljoen dollar goodwill betalen die Google ervoor op tafel legde.