Koud weer houdt bezoeker uit tuincentrum

Tuincentra noteerden de afgelopen weken een terugloop in het aantal bezoekers. Het koude weer heeft er volgens GroenRijk voor gezorgd dat het in hun 48 winkels maar half zo druk was als normaal eind maart. “Het is geen weer om in de tuin aan de slag te gaan en dat zie je terug”, meldt directeur Nico Koppenol.

Vooral de verkoop van materiaal om het gazon en terras op te knappen blijft achterwege. “Voor onze ondernemers is het afwachten, geduld hebben en hopen op betere tijden”, stelt Koppenol. Met Pasen verwacht hij evenwel traditioneel veel bezoekers, al vreest hij dat mensen vooral komen om ideeën op te doen voor als het kwik weer stijgt.

Ook concurrent Intratuin merkt dat het in hun 59 filialen aanzienlijk rustiger is. “Pas toen het 5 maart een dagje heel erg warm was, kwamen er juist meer mensen naar de winkel”, meldt een woordvoerster van de Intratuin. Het tuincentrum gaat daarom uit van betere tijden. “De weersvooruitzichten zien er vooralsnog goed uit. De grote verkoop van terraspotten en perkgoed barst over het algemeen toch pas half april los.”