Emté start met zelfscanning

Emté supermarkten, onderdeel van de Sligro Food Group, start dit jaar met zelfscanning bij dertig filialen. Dit heeft de keten besloten na tests in drie filialen. De foodretailer wil de zelfscanning bij een groot aantal winkels voor de zomer al starten.

Het zelfscansysteem komt binnenkort ook beschikbaar op smartphones, zodat consumenten met hun telefoon boodschappen kunnen scannen en afrekenen. Johan van Heerebeek, commercieel directeur bij Emté, laat weten dat de acceptatie van zelfscanning erg positief is gebleken. “Om die reden besluiten we het nu verder uit te rollen”, aldus Van Heerebeek.

Het MY-Scan-zelfscansysteem komt uit de koker van ict-dienstverlener Centric. Hetzelfde systeem wordt al gebruikt door Tesco, Carrefour, Hoogvliet, Dekamarkt en Dirk van den Broek.