Topman PLUS weg na ‘verschil in inzicht’

Jan Ferwerda stopt als bestuursvoorzitter van supermarktketen PLUS. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij de raad van commissarissen van moederbedrijf Sperwer Groep vanwege ‘een verschil van inzicht over de te volgen groeistrategie’. Dat maakte de keten vrijdag bekend in een persbericht.

Ferwerda maakte begin april nog melding van een ‘goed en actief jaar’ van PLUS. Zo steeg de operationele winst met bijna zestien procent tot 45,8 miljoen euro en kende de formule een autonome omzetgroei van 1,1 procent. Een bijzondere uitkering en extra bonus aan franchisenemers liet de nettowinst wel met 42 procent dalen tot 6,5 miljoen euro.

De afgetreden bestuursvoorzitter was sinds 2009 in dienst van PLUS, na eerdere vijfjarige dienstverbanden bij Leen Bakker en Praxis. Ferwerda blijft de komende maanden wel verbonden als strategisch adviseur van de directie. Financieel directeur Marcello Iacono zal zijn werkzaamheden tijdelijk overnemen, tot de keten een definitieve opvolger heeft gevonden.