Winst HEMA flink teruggelopen

HEMA heeft de nettowinst het afgelopen boekjaar bijna zien halveren. Tegenover de 11,4 miljoen euro van 2011, stond het afgelopen jaar een netto resultaat van 6,4 miljoen euro. De omzet nam wel met 0,3 procent toe naar 1,2 miljard euro, maar de winkelketen haalde dat uit 37 winkels meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde jaarcijfers.

De warenhuisketen ondervond het afgelopen jaar onder meer hinder van afnemende uitgaven in non-food, toenemende concurrentiedruk en krimpende winstmarges. Toch heeft de HEMA het goed gedaan, zegt directievoorzitter Ronald van Zetten. Zo zag hij het marktaandeel in alle categorieën licht verbeteren.

“In 2012 openden wij in Nederland de vijfhonderdste vestiging en later twee stand-alone beautyshops in Amsterdam en Haarlem”, vult hij aan. Zo investeerde de winkelketen het afgelopen boekjaar 80,7 miljoen, tegenover 56,9 miljoen euro het jaar ervoor (plus 42 procent). HEMA opent aankomende zomer ook de eerste cosmeticawinkel in Parijs, na twee eerdere vestigingen in Amsterdam en Haarlem.