‘Free Record Shop in gevaar’

Als de huur- en inkoopprijzen niet worden verlaagd, gaat Free Record Shop failliet. Dat zegt een woordvoerder van de potentiële investeerder ProCures in het Algemeen Dagblad. ProCure onderhandelde donderdag daarom ook met de verhuurders van de winkelpanden en leveranciers van het elektronicaconcern.

“Wij denken aan gespreide en uitgestelde terugbetaling van schulden”, vult de woordvoerder aan. Winkels waarvan de verhuurders niet mee willen werken hebben de grootste kans dicht te gaan, stelt hij. Al zullen de sluitingen ‘op de vingers van een hand te tellen zijn’, mocht het tot een overname komen.

ProCures is van plan met Free Record Shop meer te focussen op het online kanaal en ‘meer doelgroepen aan te spreken’, zegt de woordvoerder. Oprichter Hans Breukhoven zal waarschijnlijk een minderheidsbelang in de formule houden. Vandaag wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de voortgang van de gesprekken.