Free Record Shop vraagt faillissement aan

De Nederlandse tak van Free Record Shop gaat maandag faillissement aanvragen. Dat is vrijdagmiddag aan de 755 medewerkers bekendgemaakt, meldt persbureau Novum. Er wordt onderzocht of de keten in een afgeslankte vorm een doorstart kan maken.

De 141 vestingen blijven voorlopig open. “Het is kansrijk dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven”, meldt de directie. De keten zat vanwege financiële problemen door ‘de veranderende markt en de niet herstellende economie’ al midden in een reorganisatie. Zo zijn er de afgelopen maanden tientallen winkels, waaronder de shops op NS-stations, gesloten.

Eerder deze week hoopte overnamekandidaat ProCures nog op de medewerking van leveranciers om de elektronicaketen van de ondergang te redden. Zij moesten deze week laten weten of zij akkoord gingen met een betalingstermijn van zestig dagen op de geleverde muziek, films en games. De investeerder was eveneens in gesprek met verhuurders van de winkelpanden, om de huurprijzen omlaag te krijgen.

Free Record Shop België en Game Mania blijven zelfstandig voortbestaan. Zij zijn niet bij het aangekondigde faillissement betrokken.