Consument is gek op reclamefolders

Een grote meerderheid van de Nederlanders bekijkt kortingen en promoties in de folders van retailers. Dat blijkt uit het onderzoek Shopping in tough times van SymphonyIRI.

In totaal leest 82% van de Nederlandse consumenten wel eens reclamefolders. Voor een grote groep is dit een vaste gewoonte, 67% zegt dit vaak of altijd te doen.

Nederlandse consumenten zijn ook relatief trouw aan hun winkel. In Nederland doen consumenten iets meer dan 20% van de ‘bulkboodschappen’ wel eens in een andere supermarkt. In andere Europese landen ligt dat percentage op 37%.  Het onderzoeksbureau ondervroeg 26.000 inwoners van negen Europese landen.

Vooral discounters profiteren van een eventuele switch tussen supermarkten, blijkt uit het onderzoek. Toch kijkt de consument niet alleen naar de prijs. Ook de winkelbeleving, zoals gemak en snelheid, zijn belangrijke factoren.