De Slegte en Selexyz worden definitief Polare

Boekwinkelformules De Slegte en Selexyz gaan samen verder als Polare. Dat is vrijdag officieel bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe naam lekte twee weken geleden al uit.

Komende donderdag wordt naam aangebracht op de gevels. Bijna alle Polare boekwinkels hebben vanaf die dag nieuwe, tweedehands-, voordeel- en studieboeken in hun assortiment. De nieuwe merknaam is het begin van de nieuwe strategie die Polare de komende tijd zal invullen. De winkels worden een voor een thematisch ingedeeld zodat de bezoeker verschillende belevingswerelden voorgeschoteld krijgt. Strategisch onderdeel van het nieuwe boekwinkelconcept zijn ook een gratis app en de nieuwe webwinkel www.polare.nl die 26 juni de lucht in gaat.

Deze toont de beschikbaarheid van boeken in de winkels en via de webwinkel gekochte boeken kunnen thuis worden bezorgd met De Boekkoerier. Boeken die in de fysieke winkel niet op voorraad zijn, kunnen online worden besteld en worden de volgende dag thuisbezorgd. “De webwinkel is een belangrijk strategisch onderdeel van het concept”, aldus Dumas. Voor zowel de fysieke vestiging als de webwinkel moeten klanten straks dezelfde beleving hebben. “Hierbij zetten we zwaar in op ons assortiment, maar ook op service en bestelgemak.”