Halfords in handen van algemeen directeur

De aandelen van winkelketen Halfords worden per 30 juni 2013 volledig overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand. Daarmee neemt Macintosh Retail Group bijna twee jaar na het te koop zetten afscheid van de formule.

“Het verkoopproces van Halfords heeft langer geduurd dan voorzien door de economische crisis”, verklaart Macintosh ceo Frank De Moor vrijdag in een persbericht. Hij geeft aan dat de financiële betrokkenheid van het concern de komende jaren zal worden afgebouwd. Zo blijft het operationele resultaat over het eerste halfjaar van 2013 nog voor rekening van Macintosh. De transactie zelf heeft een zogeheten ‘neutraal effect’.

Na de overname door Stormmesand heeft Halfords een garantievermogen van ongeveer dertig procent. Met deze ‘gezonde financiële uitgangspositie’ zal de winkelketen het in 2012 ontwikkelde plan om de formule aan te scherpen voortzetten. Zo liet crosschannelmanager René Smeding vorige maand weten de webshop uit te breiden naar een zogenaamd online mobiliteitsplatform.

Halfords heeft 136 winkels in Nederland en twee in België. In totaal werken er 696 mensen.