38 Free Record Shops blijven in boedel curator

Van de 85 overgebleven Free Record Shop-winkels blijven in eerste instantie 47 Nederlandse vestingen open. 38 zijn niet meegenomen in de overname door ProCures en blijven achter in de boedel van de curator. Vrijdag krijgt het personeel te horen om welke filialen het gaat.

Via interne berichtgeving meldt ceo Roland van Geest dat er de komende weken gesprekken worden gehouden met de verhuurders om nieuwe winkelverhuurcontracten af te sluiten. Hierna moet duidelijk worden welke van de 47 filialen open blijven. De nieuwe eigenaren streven ernaar om binnen een week richting de winkels en het hoofdkantoor duidelijkheid hierover te kunnen geven.

Ook meldt de nieuwe ceo snel aan tafel te gaan zitten met de muziek- en filmmaatschappijen om zo ‘de noodzakelijke leveringen’ weer op gang te krijgen. Naar verwachting wordt daar ook volgende week meer duidelijk over.