Massaontslag bij Free Record Shop

Ondanks de doorstart van Free Record Shop met investeringsmaatschappij ProCures verliest een groot deel van de medewerkers zijn baan. Het winkelbedrijf ontslaat volgens de curatoren meer dan zeshonderd van de in totaal 755 werknemers, allemaal in Nederland.

De forse ontslagronde is het gevolg van het langdurige faillissement van Free Record Shop Holding, stelt het Algemeen Dagblad zaterdag. Doordat de winkels opdroogden, bleven klanten weg en kwamen steeds meer vestigingen in de problemen. ProCures wil daarom door met slechts dertig tot veertig van de eerdere 141 winkels.

De filialen in België en Luxemburg hadden geen last van de lange onderhandelingen van de curatoren met potentiële kopers. Daar blijven alle winkels open, terwijl ook alle werknemers volgens de curatoren hun baan houden.

Game Mania, dat is overgenomen door de drie oprichters, maakte vorige week bekend dertien van de 64 Nederlandse winkels te sluiten. Daarmee gaan 36 van de 174 arbeidsplaatsen verloren. Ook daar blijft de Belgische afdeling, met een hoofdkantoor en 39 vestigingen, buiten schot.