Macintosh zet Kwantum in de etalage

Macintosh Retail Group bekijkt de mogelijkheden om woonwinkelketen Kwantum van de hand te doen. Volgens ceo Frank De Moor worden ‘alle opties’ onderzocht, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

Kwantum heeft last van ‘dalende bestedingen door het lage aantal verhuisbewegingen’, liet Macintosh donderdag weten bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Daaruit blijkt de omzet van de keten in het eerste halfjaar met 6,8 procent te zijn gedaald naar 92,8 miljoen euro. De online omzet lag de eerste zes maanden met 1,6 miljoen euro op hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.

Het moederconcern van onder meer Scapino, Dolcis en Invito verkocht eind juni al winkelketen Halfords voor een euro aan algemeen directeur Peter Jan Stormmesand. Halfords stond bijna twee jaar in de verkoop. Macintosh wil uiterlijk in 2015 duidelijkheid hebben over de toekomst van Kwantum.

De woonwinkelketen, nog de enige formule van Macintosh buiten de fashionsector, beschikt over 102 winkels in Nederland en tien in België. In totaal werken er ruim 1.600 mensen.