Consumentenvertrouwen flink gestegen

De stemming onder consumenten is deze maand flink verbeterd. Het consumentenvertrouwen steeg in augustus met vijf punten naar min 33. Consumenten zijn volgens het Centraal Plan Bureau een stuk minder negatief over het economische klimaat dan een maand eerder. De koopbereidheid bleef wel onverminderd laag.

Consumenten zijn veel minder somber over de economische situatie voor het komende jaar, dan de afgelopen maanden. In juni en juli verslechterde het sentiment nog fors. Ook over het economisch klimaat in de afgelopen twaalf maanden waren consumenten minder negatief dan in juli. Ondanks de verbeterde stemming daalde de koopbereidheid met een punt naar min 26. Consumenten waren licht negatiever over de ontwikkeling van hun eigen financiële situatie in het afgelopen jaar. De verwachting veranderde niet.