BoerenBond en Agri Retail stoppen franchiseovereenkomst

BoerenBond Retail en Agri Retail stoppen per maandag hun franchiseovereenkomst. De 73 BoerenBond-winkels worden ondergebracht in de organisatie van moederbedrijf De IJsvogel Holding. Hierdoor ontstaat een retailorganisatie met ruim 230 winkels.

Agri Retail gaat verder als franchisegever van 23 BoerenBond-winkels en van 130 winkels onder de naam Welkoop. Het vertrek van de winkels van BoerenBond Retail stelt Agri Retail in staat om samen met haar franchisenemers gericht verder te werken aan verdere groei en ontwikkeling van de BoerenBond- en Welkoopformule, aldus de partijen vrijdag in een persbericht.

In het vierde kwartaal van 2013 zal Pets Place, ook eigendom van IJsvogel, in de 73 winkels van BoerenBond Retail een Pets Place XL lanceren, waarmee het aantal Pets Place winkels de 230 zal passeren. Door de schaalvoordelen kan IJsvogel haar klanten een betere dienstverlening bieden, sneller innoveren en haar concurrentiepositie verder verbeteren, stelt het bedrijf.

Om haar groeistrategie kracht bij te zetten, heeft De IJsvogel haar kapitaalpositie versterkt door een participatie van investeringsmaatschappij 5square.