Kruidvat verkoopt online brillen op sterkte

Drogisterijketen Kruidvat heeft donderdag een webshop gelanceerd met goedkope brillen op sterkte. Een complete bril kost 37,95 euro, volgens het bedrijf de laagste vaste prijs in de markt.

In totaal zijn er zeshonderd monturen in het assortiment van de webwinkel. De brillen kunnen online worden gepast door een gezichtsfoto te uploaden. Volgens Kruidvat wordt dankzij unieke software de pupilafstand gemeten voor het juist inslijpen van de glazen. Daarnaast kunnen klanten voor hulp gebruik maken van het Brillen Servicepunt in Veenendaal.

“Deze service is een logische uitbreiding van ons assortiment. Sinds de jaren negentig waren we actief in de optiekmarkt”, aldus Kees Buur, directeur inkoop. De keten verkocht al leesbrillen, contactlenzen en contactlensvloeistof.