Multimate start pilot met afhaalpunten

Bouwmarktketen Multimate is ‘voorzichtig’ begonnen met een Shop&HaalOp-concept. Klanten kunnen hun online bestellingen gratis laten klaarzetten bij een vestiging naar keuze. Vooralsnog draait de pilot bij acht van de 78 filialen van Multimate, waaronder de vestigingen in Anna Paulowna, Edam en Heerhugowaard.

Klanten bestellen producten via de website en halen deze vervolgens zelf af in de bouwmarkt. Dat kan niet doorlopend, maar op vier vaste tijden. “Het aantal online bestellingen valt nog een beetje tegen”, vertelt Joost Beekhuizen, projectleider van de proef, aan RetailNews. “We zijn een week of drie geleden voorzichtig begonnen, dus het kan zijn dat klanten nog even moeten wennen aan het idee.”

Multimate laat de consument na de online bestelling bewust alsnog naar de winkel komen. “We willen daarmee onderscheidend zijn ten opzichte van de grote jongens die bestellingen thuis laten bezorgen”, aldus Beekhuizen. “Op dat moment kunnen we de klant bijvoorbeeld nog adviseren. Dat contact en de servicefunctie willen we behouden.”

Het assortiment dat online verkrijgbaar is, is hetzelfde als dat in de winkels. “We willen voorkomen dat mensen misgrijpen”, verklaart Beekhuizen. “De website is responsive, waardoor consumenten via zowel de ‘vaste’ pc, als tablet en smartphone makkelijk van de service gebruik kunnen maken.”

Multimate is onderdeel van DGN retail, net als doe-het-zelfformules Hubo en Fixet. “Eind dit jaar evalueren we hoe deze pilot voor Multimate uitpakt. Onze intentie is in elk geval om in 2014 volledig operationeel te zijn. Klanten kunnen dan in alle Multimate-filialen hun bestellingen ophalen. Als Shop&HaalOp voor Multimate succesvol is, kijken we of we het ook bij Hubo en Fixet kunnen toepassen.”