Media Markt stapt opnieuw af van twee-merkenstrategie

De Saturn-formule lijkt uit het Belgische straatbeeld te verdwijnen: de meeste Saturns worden omgeturnd tot Media Markt, maar de vestiging aan de Antwerpse Meir verdwijnt. Na Zwitserland ondergaan de Saturn winkels in België hetzelfde lot. Saturn zal als keten amper zes jaar bestaan hebben in België.

Media Markt-Saturn zet in op de verdere groei van het merk Media Markt. De directie van Media Markt-Saturn België heeft vandaag tijdens een Buitengewone Ondernemingsraad aangekondigd te willen afstappen van de twee-merkenstrategie, met winkels van zowel Media Markt als Saturn.

Een grote verrassing is die stap niet: de afstoting van alle Franse Saturns werd intern als een groot succes beschouwd en door de zwakke resultaten van Saturn stond de twee-merkenstrategie al veel langer onder druk. De Saturn-vestigingen in Kortrijk, Brugge, Wilrijk en Luik zullen worden omgevormd tot Media Markt-winkels, net zoals dat eerder dit jaar ook al gebeurde in Zwitserland.