Detailhandelsverkopen EU verder omhoog

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de maand juli. In de eurozone komt de groei uit op 0,7 procent. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde volumecijfers van statistiekbureau Eurostat. In juli stegen de verkopen in de EU al met 0,2 procent en in de eurozone met 0,1 procent.

De non-foodsector is met een half procent volledig verantwoordelijk voor de volumegroei in de EU. De foodretail heeft de verkopen juist met 0,6 procent zien teruglopen. In de eurozone liggen deze cijfers respectievelijk op plus 0,6 en min 0,4 procent. In Portugal (4,8 procent), Spanje (3,8 procent), Slovenië (3,2 procent) schoten de verkopen in augustus het hardst omhoog. In Luxemburg (1,4 procent), het Verenigd Koninkrijk (1,1 procent) en België (0,9 procent) was juist de teruggang het grootst. De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Vergeleken met augustus vorig jaar daalden de detailhandelsverkopen in de EU met 0,3 procent. De eurozone heeft het volume juist met datzelfde percentage zien groeien.