Zeeman nu ook grootaandeelhouder De Vrijbuiter

Met deze investering zet Navitas Capital een vervolgstap in het uitbreiden van haar portefeuille van sterke Nederlandse ondernemingen. ‘Wij zien in de Vrijbuiter een krachtige en toonaangevende speler op het gebied van outdoor, buitenleven en kamperen, die met onze toevoeging van know how en ervaring haar marktleiderschap verder kan versterken, aldus Rense Jonk van Navitas Capital.’

Kapitaalinjectie voor verbetering megastores
Het belang is verworven door de uitgifte van nieuwe aandelen, meldt Het Financiële Dagblad. Dit leidt tot een kapitaalinjectie, die wordt gebruikt om de megastores van De Vrijbuiter te verbeteren en de onderneming professioneler te maken.

De Vrijbuiter is opgericht door Jaap van Zuijlekom. Die werkte jarenlang in loondienst en bedacht dat hij het zelf beter kon dan zijn werkgevers. Met De Vrijbuiter lanceerde hij het alles-onder-een-dak-concept rond kamperen in Nederland. Dat loonde: De Vrijbuiter is in Nederland nog steeds marktleider op het gebied van kamperen.

Jaaromzet 35 miljoen euro
Het bedrijf beschikt over vier grote eigen vestigingen, het eigen tentenmerk De Waard en naar eigen zeggen is hun webwinkel de grootste op zijn terrein in Europa. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro. De kampeermarkt heeft veel last van de recessie, wat mogelijk een reden is voor de verkoop van het meerderheidsbelang aan de familie Zeeman.