Spar werkt aan eigen app

Spar lanceert komend jaar een eigen mobiele applicatie. Een online projectgroep is momenteel met de ontwikkeling ervan bezig, zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk in het novembernummer van RetailTrends. Christian van Someren, voormalig oprichter van de inmiddels failliet verklaarde websuper Truus.nl, staat aan het hoofd van de projectgroep.

De supermarktketen gaat zijn klanten onder meer maaltijdsuggesties geven. Klanten die bijvoorbeeld zin hebben in stoofpeertjes met stoofvlees, kunnen via de app aangeven voor hoeveel personen ze ingrediënten willen hebben. “Wij zorgen ervoor dat het voor klanten klaarstaat in de winkel, of dat het wordt thuisbezorgd”, aldus Kranendonk. De app krijgt volgens hem nog meer functionaliteiten, maar die worden pas over een aantal maanden onthuld.