Leveringsproblemen FRS Nederland

Nederlandse winkels van Free Record Shop hebben deze week geen nieuwe producten geleverd gekregen. Dat meldt Entertainment Business op basis van bronnen uit de markt.

De voorraad van nieuwe producten verschijnt normaalgesproken drie keer in de week bij de filialen. Deze week is die echter niet uitgestuurd ‘vanwege een leveringsstop’ stellen bronnen uit de entertainmentmarkt.

Na een steekproef van Entertainment Business bij verschillende Free Record Shop-vestigingen blijkt dat een recent verschenen cd niet verkrijgbaar is. De gesproken medewerkers meldden dat de bewuste cd ook deze week niet binnen komt. Leveringsproblemen zouden daarvan de oorzaak zijn.

Op de vraag of Free Record Shop bevoorradingsproblemen of een inkoopstop heeft, kon een woordvoerder geen antwoord geven.

Eigenaar ProCures vroeg eerder deze week het faillissement aan voor de Belgische tak van Free Record Shop. Een doorstart van FRS België kan niet lang wachten, stelde curator Verstraeten van CLVD Advocaten donderdag. Het zou de curatoren nooit lukken om de 68 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië ‘weken of maanden’ open te houden. Volgens Verstraeten hebben zich al verschillende partijen voor de doorstart gemeld.