Jumbo raast door in 2014

Ook in 2014 raast  Jumbo in sneltreinvaart door. De Supermarktketen wil in 2014 maar liefst honderd nieuwe winkels openen in Nederland. In januari zullen alvast twee omgebouwde C1000-winkels hun deuren openen en komt er ook een volledig nieuwe Jumbo in Breda. De vestiging aan het Dr. Struyckenplein in Breda is compleet nieuw en wordt gebouwd in opdracht van Jumbo.

Verhoogd tempo
“Dankzij de succesvolle integratie met C1000 hebben we in 2013 veel mensen kennis kunnen laten maken met onze formule”, aldus directeur Colette Cloosterman-van Eerd aan RetailNews. “In 2014 zetten we deze koers voort en voeren we het tempo zelfs nog hoger op door de opening van ongeveer honderd nieuwe winkels.”

Om de integratie van voormalige C1000-werknemers vlot te laten verlopen, krijgen ze allemaal een extra opleiding, die ze zal leren om hun weg te vinden in het winkelconcept van Jumbo. Alle nieuwe winkels van Jumbo zullen trouwens voorzien worden van een versplein, met een groot aanbood aan verse producten, zoals groenten en fruit, maar ook brood, vleeswaren en verschillende kazen.

Jumbo kocht in 2011 alle aandelen van C1000 en nam de supermarktketen begin 2012 definitief over. Enkele maanden later besliste Jumbo om C1000 volledig te integreren in Jumbo en werd de verkoop van 136 winkels aan Ahold en Coop bekendgemaakt. De omzet van Jumbo bedroeg in 2012 3,2 miljard euro, waarmee de formule (in 2012) 21,6% marktaandeel had.