Pinterest en Twitter wordt belangrijker voor retailer

Pinterest, Twitter, Facebook en Tumblr zorgen voor meer omzet voor retailers. Dat staat in het Social Media Intelligence Report, van Adobe. Daarin staat een analyse van de social mediakanalen over het vierde kwartaal van 2013.

De opbrengst per bezoek nam toe, voor elk onderzocht kanaal. In het geval van Tumblr steeg de opbrengst per bezoek met 340 procent, gevolgd door Pinterest (244 procent). De opbrengst per bezoek via Twitter en Facebook steeg respectievelijk met 131 procent en 72 procent.

Vooral in de zomermaanden nam de opbrengst per bezoek toe. Hoewel Facebook nog steeds de meeste traffic genereert, zorgde Pinterst in het vierde kwartaal in het Verenigd Koninkrijk voor meer opbrengsten. Datzelfde gebeurt dit jaar in de Verenigde Staten, verwacht Adobe.

Consumenten komen steeds vaker via Twitter en Pinterest op de websites van de retailer. Het aandeel van Twitter en Pinterest in bezoeken aan de sites groeide het snelst met respectievelijk 125 en 89 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.