Dynamic pricing

Dynamic pricing wordt in Nederland geïntroduceerd met digitale prijskaarten in 33 vestigingen van Media Markt. Deze digitale prijskaarten zijn flatscreen e-readers met realtime informatie van de prijs en productspecificaties.

De informatie van de producten worden elke dag, voordat de winkels openen, volledig geautomatiseerd aangepast op basis van een vergelijking met 25 concurrerende elektronica retailers. De retailer is benieuwd hoe de consument hierop reageert.

De prijzen zijn altijd gelijk aan de prijzen in de webshop, omdat de keten met hetzelfde systeem werkt als in de fysieke winkels. Met dynamic pricing zet Media Markt in op een proactief prijsbeleid. Zij nemen de taak uit handen dat de klant zelf prijzen tussen verschillende aanbieders moet vergelijken.

Dynamic pricing wordt nauwelijks toegepast. In de Verenigde Staten past de supermarktketen Safeway zijn prijzen aan op basis van klantgegevens. Zo ver gaat Media Markt nog niet, omdat de laagste prijsgarantie en transparantie naar de consument belangrijker is.